Friday, August 13, 2010

Hoe op te lossen 'Kan het bestand niet vinden ... " Fout tijdens het openen van MDB-bestand in Windows Verkenner

Microsoft Access-gebruikers moeten hebben ondervonden database corruptie op een instantie of de andere. Terwijl de gevorderde gebruikers zijn overgestapt op meer geavanceerde database tools voor grote projecten, is Access nog steeds gebruikt voor kleinere projecten door kleine en middelgrote bedrijven. Access slaat elke component van het - tabellen, query's, formulieren, rapporten en dergelijke - in een MDB-bestand. Een MDB-bestand kan corrupt zijn in veel scenario's inbegrip van de toepassing storing, abrupt afsluiten van het systeem, stroomfluctuaties enz. In dergelijke situaties, ben je geneigd om gegevens of informatie die is opgeslagen in een database te verliezen. U kunt echter overwinnen van een situatie, die moeiteloos het verlies van gegevens als u een back-up van de betrokken databank. En, als een back-up is niet beschikbaar, dan moet u overwegen gebruik te maken Access database recovery strategieën.

Bedenk een scenario, waarin, u dubbelklikt op een Access 2002-toepassing (. Mdb-bestand) in Microsoft Windows Verkenner, ontvangt u de volgende foutmelding:

"Kan het bestand niet vinden (of een van de onderdelen ervan).
Zorg ervoor dat het pad en de bestandsnaam juist zijn en dat alle benodigde bibliotheken beschikbaar zijn. "

Als gevolg van het bovenstaande foutmelding, bent u geen toegang tot gegevens die zijn opgeslagen in de MDB-bestand.

Veroorzaken

De bovenstaande fout kan worden ondervonden bij de volgende voorwaarden:

  • Wanneer een Access-toepassing bevat een zelfstartende macro, en de macro eindigt met een actie Quit
  • Of wanneer een Access-database is beschadigd

Resolutie

Om het probleem te overwinnen, kun je voer de volgende access recovery stappen:

  • U moet klikken om de optie voor DDE gebruiken bestand vereniging eigenschappen van de Access-toepassing (MDB-bestand) duidelijk. Om dit te doen, volg deze stappen:
1.Run Windows Verkenner
2.Op het menu Extra en klik op Mapopties
3.Klik op het tabblad Bestandstypen
4.In de lijst Geregistreerde bestandstypen, situeren en vervolgens selecteert u Microsoft Access-toepassing en klik op Geavanceerd
5.In de lijst Acties op Openen en klik op Bewerken
6.Click DDE gebruiken optie uit en klik op OK
7.In het dialoogvenster Bestandstype bewerken, klik op OK
8.In Mapopties, klik op Sluiten
  • Als de bovenstaande oplossing niet helpt, is het duidelijk dat de MDB-bestand corrupt is. Met het oog op de corruptie probleem op te lossen en ophalen van gegevens, moet u kiezen voor een derde Access-database repareren stappen.

1 comment:

  1. Powerful Access File Recovery Tool can easy repairs both MDB and ACCDB database file. It repairs Access file that are not accessible due to corruption in Access databases, Tables, Queries, Forms, or Reports.

    See full details at: http://www.filesrecoverytool.com/access-file-recovery.html

    ReplyDelete